5 bra anledningar att välja Akavia

5 bra anledningar att välja Akavia

Sedan början av året har akademiker, som tidigare tillhört Jusek eller Civilekonomerna, fått ett nytt fackförbund vid namn Akavia.

Enligt Fackförbund.nu erbjuder Akavia  rådgivning, stöd och försäkringar för jurister, ekonomer, samhällsvetare, personalvetare, systemvetare och kommunikatörer.

Det finns många anledningar att gå med i Akavia, här listar vi 5 av de allra bästa.

1. Försäkringar i mängder

 

Akavia och Folksam hjälper dig som medlem att försäkra dig upp till tänderna, oavsett om det handlar om rätt till juridisk rådgivning, hemförsäkring, inkomstförsäkring eller olika typer av olycksfallsförsäkringar. Genom Akavia ser du alltså till vara skyddad både på jobbet och på fritiden.

2. Stöd på arbetsplatsen

 

Ett fackförbund finns i första hand till för att skydda sina medlemmar på arbetsplatsen. Det kräver företrädare som har goda kunskaper om den yrkesgrupp de företräder, och just detta har Akavia, för dig som arbetar i offentlig eller privat sektor.

Akavias rådgivare och jurister hjälper dig med stöd och rådgivning som rör lönefrågor, semester, föräldraledighet, konflikter och arbetsmiljö. Givetvis företräder de dig vid förhandlingar.

 

3. Extra förmåner som ger karriären en extra skjuts

 

Som Akavia-medlem får du många fina extra förmåner, såsom coaching och tips inför löneförhandlingar, tillgång till lönestatistik för just din yrkesgrupp, eller hjälp med att skriva CV eller skapa en Linkedin-profil.

Om du går i tankar om ett karriärbyte kan du även få rådgivning för hur du tar nästa steg och var du kan hitta drömjobbet.

4. Starkt fackförbund med många medlemmar

Ett fackförbund har större möjligheter att förhandla att driva igenom sina krav om de har uppbackning. Man är helt enkelt inte starkare än sitt medlemsantal.

Tur är det då att i och med att de redan populära fackförbunden Jusek och Civilekonomerna slog sig ihop, så blev det nyskapade fackförbundet ännu starkare. Faktiskt är Akavia nu det nästa största SACO-förbundet.

5. Från skolbänken till chefsjobbet och pensionen

 

Om du har eller planerar att ta en kandidatexamen inom Akavias sex professioner så kan du gå med i fackförbundet redan under studietiden, och sedan behöver du aldrig byta!

Akavia finns alltså med dig hela vägen från skolbänken och ut i arbetslivet, som anställd inom offentlig och privat sektor, och om du blir egenföretagare eller chef.

Och medan vissa fackförbund avslutar medlemskapet efter pensionen, låter Akavia dig vara kvar och fortsätta ta del av förmånerna.